ТЕХНОЛОГІЇ ФОРМУВАННЯ ІМІДЖУ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ - Притула, А.С.; Богуславська, С.І. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2026)
У сучасному розвитку державного управління створення позитивного іміджу державних установ має першорядне значення. Ефективність державного управління залежить від рівня довіри громадськості та прозорості. Це зумовлює необхідність наукового осмислення механізмів іміджмейкінгу та визначення їх дієвості в системі державного управління. Тут імідж виступає як важливий управлінський ресурс. У статті проаналізовано теоретичні та практичні засади формування іміджу органів влади як процесу системної комунікації з громадянським суспільством. Розглянуто вплив інформаційних технологій і PR-стратегій на створення довіри та позитивного сприйняття державних структур. Розглядаються ключові напрями формування позитивного іміджу. Було визначено, що ефективний імідж вимагає стратегічної комунікації. Окреслено перспективи вивчення механізмів іміджмейкінгу на різних рівнях управління.