НАБЛИЖЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ ДО СТАНДАРТІВ ЄВРОПЕЙСЬКОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРОСТОРУ: ВИКЛИКИ ТА ПРІОРИТЕТИ - Пороскун, С.С. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2026)
Стаття присвячена аналізу того, як Україна адаптує свою державну службу до вимог європейської спільноти, які перепони стоять на цьому шляху та які кроки мають стати пріоритетними для побудови професійного апарату, здатного ефективно функціонувати в межах єдиної європейської родини. Досліджується процес трансформації інституту державної служби України в умовах отримання статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу. Автор наголошує, що адаптація до стандартів Європейського адміністративного простору (ЕАР) є не лише формальною вимогою Брюсселя, а критичною необхідністю для побудови стійкої, професійної та людино-центричної системи публічного управління. Доведено, що успішна інтеграція в ЕАР залежить від формування нової організаційної культури держслужбовців, заснованої на цінностях доброчесності та служіння суспільству.