НАПРЯМКИ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ - Власенко, І.Г.; Тернова, А.С. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2026)
В статті проаналізовано кількість вітчизняних інноваційно активних підприємств та обсяги реалізованої інноваційної продукції протягом 2021-2024 років. Розглянута динаміка кількості інноваційно активних підприємств харчової галузі. Висвітлено перспективні напрямки розробки інноваційних продуктів та вимоги до них. В статті розглянуто особливості впровадження технологічних інновацій; інновацій, спрямованих на екологічність та ресурсоефективність виробництва а також інновації, що змінюють методи виробництва та управління, організацію праці. Проаналізовано основні внутрішні перешкоди розвитку інновацій в сучасних умовах України. Показано заходи, які можуть покращити рівень упровадження українських технологій та наукових розробок у реальний сектор економіки.