ПРОГНОЗУВАННЯ БАНКРУТСТВА ПІДПРИЄМСТВА ЯК СКЛАДОВА АНТИКРИЗОВОГО ФІНАНСОВОГО УПРАВЛІННЯ - Рябенко, Г.М.; Верланов, О.Ю.; Клименко, С.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
У статті розглянуто антикризове фінансове управління як спосіб запобігання банкрутству та подолання кризових явищ на підприємстві за нестабільних умов господарювання. Наведено методичні підходи до діагностики ймовірності банкрутства підприємств. Зазначено обмеження щодо використання на українських підприємствах моделей прогнозування банкрутства зарубіжних вчених. З метою прогнозування кризових явищ у функціонуванні підприємств нами проведена оцінка фінансового стану досліджуваних підприємств Вознесенського району з використанням вітчизняних моделей, які дозволяють менеджменту підприємства отримувати об’єктивну інформацію про його фінансовий стан, вчасно виявляти ознаки кризового стану та розробляти стратегії антикризового фінансового управління для попередження можливого банкрутства.